Kävin vilkaisemassa tarkemmin niitä verkkokauppoja, joita olenkin jo käyttänyt : Ellos, Anttila ja Huutonet.Reksteröityminen on pakollista kaikkiin näihin verkkokauppoihin.

Helppokäyttöisin on ilmannuuta Huutonet, Ihme ja kyllä! Sieltä voi valita eri kategoriat ja jopa paikkakunnittain olevat tuotteet :). Lisäksi siellä on kerrottu kuinka vältät huijatuksi tulemisen. Internettiin liittyvästä tietoturvasta siellä tosin ei tainnut olla mainintaa. Maksu tapahtuu postiennakolla. Myyjän saatua rahat tilille, paketti lähtee ostajalle. Ostaja on se, joka tekee parhaan huudon, kuitenkin niin, että pohjahinnaksi asetettu hinta ylittyy(pohjahintaa ei toki aina ole, jos joku haluaa vaan päästä vanhasta tavarasta eroon. Kun kauppa on yksityisen välistä kauppaa, aina on riski joutua huijatuksi ja pahasti. Jotkut myyjät lupaavat, että jos ei ole tuotteeseen tyytyväinen, voi palauttaa. Usein voisi myös käydä katsomassa tuotetta ennenkuin sitoutuu ostamaan, vaikka olisi tehnyt korkeamman tarjouksen.

 Ellos oli hiukan pettymys. Sieltä löytyi pitkähkön selailun kautta vain maininta SSL-salausmenetelmästä. Jos ei tiedä koodinumeroita etukäteen on melko hankala löytää tuotetta. Tuotteita on paljon, joten se mutkistaa asiaa. Elloksella voi maksaa käteisellä, elloslaskulla tai ellostilillä. Elloksella on vaohto- ja palautusoikeus, mikä on todella hyvä. Informaatiota sivuilla on minimaalisesti. Oletetaan varmaan, että kaikilla on olemassa kuvasto.

Anttilan verkkokauppa on pitkälti Elloksen kaltainen. Ostoksia voi maksaan verkkopankilla, luottokortilla, kotiostotilillä ja postiennakolla. Tietoturvasta ei puhuttu tai en ainakaan sitä löytänyt, muutakuin maininta välimuistin tyhjennyksestä. Anttilan sivuilla seikkaillessa olisi samoin kuin Elloksen sivuilla hyvä olla voimassa oleva kuvasto.

Ostaminen verkkokaupasta on helppoa, jos on nähnyt tuotteen jossain kaupassa ja tutustunut tuotteeseen. Tilaamalla voi saada tuotteen halvemmalla. Oikeastaan se on varmasti paras etu.