Kaikki se tiedonmäärä mitä pitää suodattaa ja mitä pitää käsitellä saa minut miettimään, onko kaikki se "tieto" mitä tuotetaan luotettavaa ja onko sillä merkitystä minulle. Tiedontulvaan hukkuu. Tiedon alkuperäisyyttä tai oikeellisuutta ei yksinkertaisesti kerkiä selvittää. Luotan siihen tietoon minkä saan viralliselta taholta ja joka on vielä sanottu virallisissa lähteissä. Lisäksi tulee luotettua moneen muuhunkin lähteeseen. Wikipedia, esimerkkinä, kuinka totta ja oikeellista on tieto siellä. Voiko tietoyhteiskuntaan luottaa?

Toisaalta minulla on tietoa, minulla on mahdollisuus parantaa omia mahdollisuuksiani päästä elämässä eteenpäin, teoreettisesti ainakin, mutta tieto vanhenee nopeasti ATK-alalla. Olen kerennyt opetella uuden taidon, sen hyödyllisyys ei välttämättä ole pitkäaikaista. Oppia ja ikä kaikki. Ihmisen kapasiteetti tulee jossain vastaan. Pitää erikoistua jollekin spesifiselle alalle, jotta on mahdollista pysyä "ajan hermolla". Heräänkö, joskus todellisuuteen, että olen erikoistunut liian kapealle alalle ja se mitä työelämä vaatii on sekä kaiken kattavuutta että erikoistumista.

Tieto ei minusta ole tärkeää, jos sitä voi vaihtaa, vaan silloin kun tietoa voi soveltaa käytäntöön. Silloin kun tiedolla todella on jotakin merkitystä ja hyötyä ihmiselle. Hyöty ei tarvitse olla välttämättä kaupallista ja tuottavaa. Mutta tiedon täytyy olla tavalla tai toisella hyödyllistä ihmiselle. Tieto siitä kuinka pystyy vaikuttamaan terveyteen, on mielestäni tärkeää. Tieto siitä kuinka pystyn vaikuttamaan omiin elioloihin on tärkeää. Kuinka pystyn vaikuttamaan oikeudellisuuden toteumiseen on tärkeää jne. Mutta pelkkä tieto ei riitä. Tarvitaan myös toimintaa.

Tietoyhteiskunta saattaa olla iso kupla. Kaikkilla ei ole mahdollisuutta, aikaa/rahaa/resursseja, pysyä tietoyhteiskunnan kehityksen mukana. Kuka huolehtii niistä ihmisistä? Onko tietoyhteiskunnan ainoa arvo siinä kuinka paljon se tuottaa rahaa osakkeenomistajien taskuun. Kriittisyys johtunee siitä, että joka puolella paukutellaan henkseleitä, kun on keksitty tämä hieno ja ihana "tietoyhteiskunta". Paljon puheita ja strategioita. Toteutus ja toiminta jäävät helposti palopuheiden jalkoihin,,,,