Kuopion kaupungin sivut ovat kattavat, tiedon määrä on vähintäänkin riittävä. Visuaalinen ulkoasu ei varsinaisesti työnnä pois eikä ime itseensä eli on hyvin neutraali. "Laatikoilla" saa mukavasti erotettua asiat toisistaan. Etusivulle yritetään aina päivittää sellainen ajankohtainen asia, joka koskettaa monia kuntalaisia. Linkit toimivat yleensä hyvin. Yllättävän selkeä ulkoasu kun ajattelee miten moneen asiaan etusivulla viitataan. Helppokäyttöisyys riippuu varmasti pitkälle siitä, kuinka tottunut "surffailija" on. Joskus täytyy pystyä menemään monen linkin taakse löytääkseen etsimänsä asian.

Vertailuna otin pienten kuntien, Nilsiän ja Varpaisjärven, kotisivut. Nilsiän kotisivun ilme on aika ankea, kun taas Varpaisjärven visuaalinen ilme hipoo täydellisyyttä. Varpaisjärven kotisivut herättävät visuaalisella ilmeellä kuvan sympaattisesta kunnasta. Nilsiän ilme on luotaantyötävä. Toki näkee, että kysymys ei ole isosta kunnasta. Nilsiän linkit ovat vähäiset verrattuna pienempään naapuriinsa, Varpaisjärveen.

Jotakin erittäin hyvääkin löytyy Tahkosta tunnetusta, Nilsiän kunnan kotisivusta, eli ajankohtaista osasto. Vaikka lista on pieni ja vaatimaton, niin Ikäihmisten juhlan järjestäminen saa paljon pisteitä. Tosin mietin voisiko nimi olla, kun Savossa ollaan Ikäimmeisten Juhla! Varpaisjärveltä en löydä ajankohtaista kohtaa, vastaava lienee Tapahtumat ja Uutiset. Ajankohtaista on niin yleisesti käytetty, että odottaisin sen löytyvän sivuilta. Tietoa eri asioista löytyy sivuilta. Ja ne on helppo etsiä. Tieto on vaan paljon vähemmän kuin Kuopion sivuilla, joten siksi tiedon löytäminenkin on helpompaa. Kotisivuja selvästi päivitetään, mikä on hyvä merkki. 

Sen verran "surffanneena" näistä sivuista eniten saan irti Kuopion sivulta, varmaan siksi koska asun täällä ja olen paljon surffaillut sivulla. Sivuilta löytyy linkit myös ikäryhmittäin, mikä on minusta hyvin huomioitu!